maanantai 25. lokakuuta 2010

NOPEA TAIDE - Fast Art

NOPEA TAIDE - Fast Art "Its a Fashion called Art" @ Factory Superstars (30.-31.10, auki la:19-01, su: 10-18)

Curated by Henna Aho & Ville Laaksonen

Taidemaalarit Maria Hietalahti, Klaus Kopu, Topi Ruotsalainen, Samppa Törmälehto, Ville-Veikko Viikilä Muotitaiteilijat Saara Kivimäki, Piia Keto ja Marjo Kuusinen (KaksiTvÅ), Irene Häggkvist (Irene Mikaela), Mimosa Pale (Himo), Marjut Uotila (Dusty), Heidi Wikar.


Kuraattori Ville Laaksonen toteuttaa yhdessä Scandinavian Moda Groupin kanssa näyttelyn NOPEA TAIDE. Näyttely nostaa esiin kuva- ja muotitaiteilijoita ja heidän ainutlaatuisia teoksiaan. Tarkoituksena on pysähtyä aistimaan yhtäläisesti muoti- ja kuvataiteesta osana nykypäivän visuaalista kulttuuria.

Kuvataiteilijoiden teosten ja uniikkius tuntuu ajatuksena itsestäänselvältä. Toisaalta median kuvatulvassa, katsomisen pikakulttuurin keskellä, niillä on vaara tulla pikakulutetuksi. Taideteosten yksilöllisyys on myös niiden "heikkous". Hitaasti merkitykseltään avautuvat kuvat vaativat aikansa, ennen kuin ne avautuvat.

Muotitaiteen puolella designin ainutlaatuisuus on tavoiteltava arvo. Haasteena on synnyttää jotain erityistä, mutta samalla toistettavissa olevaa. Katujen varsilla sadan metrin välein toistuvat tai jokaisella mainostauolla vilisevät kuvat synnyttävät katsomisen kulttuurin, jossa ei edes yritetä "nähdä". Sokeus muotitaiteen ainutlaatuisuutta kohtaan katoaa helposti vaateketjujen massatuotantoon.

Muotitaiteellinen pyrkimys sarjalliseen uniikkiin sekä kuvataiteen yksilöllinen luonne luovat pohjaa näyttelyteemalle. Kuva- ja muotitaide ovat saman haasteen edessä, kuinka toimia osana hektistä elämänmenoa. Näyttely toteutetaan osana Factory Superstars taide- ja muotoilumessua, jotka järjestetään Helsingin Kaapelitehtaalla, Merikaapelihallissa 30.-31.10.2010.

Ville Laaksonen on turkulainen kuvataiteilija ja kuraattori, joka toimii myös taidemaalariliiton hallituksessa. Kuraattorina hän järjestää teemallisia näyttelyitä, joista edellinen, kuraattoriutta ja taiteilijan roolia kuraattorina tutkiva “Pyhä Tuho” järjestettiin Heinäkuussa 2010 Galleria Maaret Finnbergissä, Turussa.

Scandinavian Moda Group on nuori ja ennakkoluuloton suomalainen tekstiili- ja vaatetusalan kollektiivi, joka kokoaa alleen monia luovan alan tekijöitä ja idenikkareita. BelliBelli on SMG:n ensimmäinen tuotemerkki, joka tarjoaa suomen muotikentälle "sitä jotain muuta". Autre Couture "niin täällä kuin se vain voi olla (vrt "autre"= toinen, toiseus).

NOPEA TAIDE - Fast Art "Its a Fashion called Art"@Factory Superstars 30.-31.10.2010. (open Sat: 19-01, Sun: 10-18)

Our next curatorial project NOPEA TAIDE (eng. Fast Art) also takes two different kinds of artist groups. Idea is to connect thinking between fashion designers and artists. Fashion and design are nowadays leaning strongly towards individuality of design and how unique can still be produced in masses.

Artists mostly swear on unique nature of their work, originality that can not be copied. There is a place for discussion here and the result can be seen in Factory Superstars held in Helsinki Cable Factory

Similar goal of generated thinking can be found through artistic work and curatorial processes. Being an artist and a curator is not necessarily so different after all. Challenge of involving life of others and their thoughts is noble goal to educate and to share. Love for art is to search, share and find.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti